16 ene 2014

Nova guia d'Iran

 
Acaba de veure la llum el meu darrer llibre: la guia RUMBO A IRÁN. Com les altres guies l’ha publicada l’editorial Laertes.
La primera presentació serà el proper divendres dia 24 de gener al FITUR de Madrid. Serà a les 11 del matí a la sala 6.2 del pavelló 6. Hi sou tots convidats. Properament us anunciaré la presentació que es farà a Barcelona.
Viatjar per l'Iran, l'antiga Pèrsia, és endinsar-se en un país bressol de civilitzacions: elamites, hurrites, sumeris, medes, aquemènides, sassànides, seljúcides...; Darios el Gran, Artaxerxes, Alexandre el Gran, Gengis Khan, Tamerlà, Abbas I, i, com no!, l'Anglo-Iranian Oil Company.  Jaciments com els de Susa o Persèpolis faran les delícies d'aquells que s'emocionen davant els vestigis de l'antiguitat. No serà difícil evocar la mítica Ruta de la Seda en ciutats com Esfahan, Yazd, Shiraz o la mateixa Kerman. Senzilles però útils i ecològiques construccions de tova, cúpules recobertes de ceràmiques brillant al sol, la presència de Zoroastre, alts i esvelts minarets, mausoleus... Precioses catifes, tranquil • les i acollidores cases de te, miniatures - un art precís molt estès a l'Iran-, basars, però sobre totes les meravelles, l'hospitalitat i l'amabilitat dels iranians, sempre lloada pels afortunats viatgers que han recorregut el país. Potser tot això compensi als occidentals, sobretot a les dones, de la molèstia d'atenir en el seu vestuari a les estrictes normes islàmiques. Iran us espera!

No hay comentarios:

Publicar un comentario